Kirjallisuus

Yläkuu-kustannuksen tuotteet toimitetaan kirjeenä perille samaan hintaan, maksun suoritus tapahtuu laskulla. Tilaukset sähköpostilla asiakaspalvelu/a/suviruusu.fi tai yhteydenottolomakkeen kautta. Osoitetiedot ja puhelinnumero mukaan.


Yläkuu ja alakuu - ajoituksen taito suomalaisessa kansanperinteessä

Suomalaisen kansanperinteen mukainen käsitys kuun vaikutuksesta eri töiden tekemisen ajankohtaan ensi kertaa kirjana.

Kirjan alussa käydään läpi Kuun merkitystä ja eri kuunvaiheiden nimityksiä kansanperinteessä. Loppuosa kirjaa jakaantuu eri töihin ja toimiin, joiden ajoitus riippui kuunvaiheista.

Mm. vihdan teko, vesakon raivaus, taikinan leipominen, poltto­ ja rakennuspuiden kaato, uunin muuraus, kukkien istutus, hiusten leikkuu, heinän niitto, kalanpyydysten teko, syöttien käyttö metsästyksessä, tuhoeläinten hävitysaika, jne. Luonnon rytmi, jossa tuore ja kuiva aika vaihtelevat, seuraa Kuun vaiheita, ja oli siksi entisajan ihmiselle helposti havaittavissa suoraan luonnosta, mutta erityisesti kuun asennosta taivaalla. Nousevan kuun eli kasvavan kuun aikana moni työ tuotti paljon paremman tuloksen kuin laskevan eli vähenevän kuun aikaan. Tästä on peräisin sananlaskumme: "Odottaa kuin Kuuta nousevaa". Väärään aikaan tehden kun tulosta ei syntynyt.

Kirjan hinta 25€, sis. toimituskulut.


Wanhan ajan kuukalenteri 2017

Katso seinäkalenterista suoraan perimätiedon mukaiset vihdantekopäivät, kukkien mullan vaihdon, marjapensaiden leikkauksen, vesakon raivauspäivät, hirsien, tarvepuun ja polttopuun kaatopäivät, hiusten leikkuu ja värjäys, eri kasvien kylvöt ja istutukset, vihdan teko, yrttien keruu, joulukuusen kaatoaika, jne.

Tämän helpompaa vanhan tiedon testaaminen ei voi olla! Upeat kuvat taivaanilmiöistä ja kuvien selitystekstit kertovat mitä kaunista ja mielenkiintoista taivaalla kulloinkin voi nähdä: halot, kehät, revontulet, sateenkaaret, ilmakehän ilmiöt, tähtitaivas, jne. Vuoden työt päivä päivältä!

Kalenterin hinta 22€, sis. toimituskulut.


Alan klassikko: Kuun vaikutus puutarhassa, terveydessä, maanviljelyssä ja metsänhoidossa

Itävallan Tirolin Alpeilla kasvanut Johanna Paungger oppi lapsena isovanhemmiltaan miten Kuuta seuraavat luonnon rytmit vaikuttavat kaikessa elollisessa. Johanna kertoo tarkasti millä Kuun vaiheella ja missä eläinradan merkissä ollessaan mitäkin sairautta pitää hoitaa parhaan tuloksen saamiseksi. Samoin eri puutarhatöiden ajoituksesta, puiden kaatoajoista, erilaisista puun käyttötarkoituksista jne on yksityiskohtaista kokemusperäistä tietoa! Aivan upea tietopaketti Kuun vaikutuksista! Sisältää kuukalenterisivut vuosille 2009-2020.

Kirjan hinta 34€, sis. toimituskulut.Kuun vaikutus rakentamiseen

Samoilta tekijöiltä kuin "Kuun vaikutus puutarhassa, terveydessä jne." Johanna Paunggerin ja Thomas Poppen toinen suomennettu kirja. Tarkat ohjeet millä kuunvaiheella ja miksi pitää tehdä rakentamisen eri työt. Alkaen perustuskuopasta ja salaojituksesta, jatkuen betonivaluun ja perustuksiin, puurakenteisiin, jne. Vaihe vaiheelta talon rakentamisen eri työvaiheet ja mihin asioihin kuu vaikuttaa. Näillä neuvoilla saat terveen talon, johon vesi ei jää, eivätkä homeet kasva. Vanhan ajan ymmärrys siitä miten vuorovesivoima toimii kaikessa missä on vettä eli kosteutta. Joka työvaiheelle paras, melko hyvä, huono ja kaikkein huonoin tekoaika. Upea kirja ylistämään puurakentamista ja terveen rakennuksen merkitystä ihmisen terveyteen. Tärkeä apu homekorjauksiin, jotta kosteus todella saadaan pois. 127 sivua, sisältää kuukalenterisivut vuosille 2012-2020.

Kirjan hinta 34€, sis. toimituskulut.


Kuu ja sää - Päiväkirja 2017

Samat töidentekoajat kuunvaiheiden mukaan, kuin Wanhan ajan kuukalenterissakin, mutta nyt päiväkirjamuodossa! Sääpäiväkirjaa pitämällä näet myös sään vaikutukset puutarhaan ja terveyteen. Värikuvitus. Kätevät värikoodit kuunvaiheille - milloin kasvaa ylös­ ja milloin alaspäin. Joka päivälle muistiinpanotilaa, viikko yhdellä aukeamalla.

Kirjan hinta nyt 18€ (norm. 22€), sis. toimituskulut.