Uusi kirja Yläkuu kustannukselta

Uusin kuun vaikutuksesta kertova kirja keskittyy siihen, miten vuorovesivoima vaikuttaa rakentamiseen. Alla katkelma kirjan takakannen esittelytekstistä.

”Perimätiedon mukaan kaivo on kaivettava eri kuuvaiheelle kuin talon perustukset. Veden halutaan virtaavan hyvin kaivoon, mutta perustuksista veden halutaan virtaavan aina poispäin. Jos nämä työt tekee tietämättään päinvastoin, kaivo jää kuivaksi, mutta perustuksiin virtaa vettä. Vesi liikkuu luonnossa eri kuunvaiheilla eri lailla, ja tätä tietoa käytettiin ennen hyväksi töiden ajoituksessa.”

” Tarkat ohjeet millä kuunvaiheella ja miksi pitää tehdä rakentamisen eri työt. Alkaen perustuskuopasta ja salaojituksesta, jatkuen betonivaluun ja perustuksiin, puurakenteisiin, jne. Vaihe vaiheelta talon rakentamisen eri työvaiheet ja mihin asioihin kuu vaikuttaa. Näillä neuvoilla saat terveen talon, johon vesi ei jää, eivätkä homeet kasva. Vanhan ajan ymmärrys siitä miten vuorovesivoima toimii kaikessa missä on vettä eli kosteutta. Joka työvaiheelle paras, melko hyvä, huono ja kaikkein huonoin tekoaika. Upea kirja ylistämään puurakentamista ja terveen rakennuksen merkitystä ihmisen terveyteen. Tärkeä apu homekorjauksiin, jotta kosteus todella saadaan pois.”

Kirjaa voi tilata hintaan 34€, sis postituskulut, yhteydenottolomakkeen kautta. Ilmoita osoite ja nimitiedot selkeästi, toimitusaika n. 4-5 vrk.

kvrak-kansikuva

Omin kokemusten mukaan kuun vaiheilla on merkitystä ainakin puutarhatöissä, rikkakasvien kitkemisessä, kylvöjen oikeissa ajoituksissa, kasvien lisäämisessä ja istutuksissa olen huomannut selkeitä eroja entiseen verrattaessa. Kuun vaikutus puutarhassa, terveydessä, maanviljelyssä ja metsän hoidossa- kirjaa on myös saatavilla edelleen, hinta 34€, sis. pk:t. Kirjan takaosassa kuukalenteri vuoteen 2020 asti, josta töiden oikeita ajoituksia on helppo seurata.

kuunvaikutus

Lisätietoja saa myös sähköpostitse, asiakaspalvelu(at)suviruusu.fi

 

 

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Kesän ja syksyn tilanne

Tällä hetkellä alkaa kesän ja syksyn osalta olla mun kalenteri suunnitelmien osalta aika täynnä. En enää pysty enempää ottamaan töitä syksyllä toteutettaviksi, koska kesäkuisen sairastamisen vuoksi jäi nyt työt vähän rästiin.

Mutta hyvä vaihtoehto on myös tilata suunnitelmakäynti nyt syksylle ja piirros kevääksi, niin pääsee heti keväällä töihin. Talven aikana joutaa piirtelemään hieman paremmin.

Helteistä Heinäkuuta, nautitaanhan nyt lämpimästä kesästä, tätä sitä sitten talvella taas kaivataan!

-Teija

IMG_2730

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Kuukalenterit ja kuukirjat saatavilla edelleen

Välitämme edelleen Yläkuu-kustannuksen toimittamia kuukirjoja ja Wanhan ajan kuukalenteria. Samoin teemme vielä yhteistyötä PlantaCellan, eli Nivalalaisen taimiston kanssa, joka kasvattaa mm. Omenapuita, pohjoisemmassakin Suomea menestyviä Päärynä- ja Luumupuita, sekä muitakin hedelmäpuita. Hinta- ja lisätietoja sähköpostitse tai puhelimitse.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Puutarhakutsut-toiminta lopetettu

Valitettavasti joudumme ilmoittamaan, että tänä vuonna emme tule järjestämään puutarhakutsuja, emmekä myöskään voi toimittaa taimia. Me molemmat olemme toimineet kutsujen parissa päätyömme ohella. Tänä keväänä meillä kummallakin päätyöt muuttuvat sen verran haastavimmiksi, että aika ei enää riitä kutsujen pitoon, niin mukavaa kuin se olikin! Iloksemme saimme paljon uusia tuttavia, jopa ystäviä kutsutoiminnan kautta, senkin puolesta on harmi, että jouduimme nyt tällaisen päätöksen tekemään.

Jatkamme molemmat toimintaa tahoillamme pienimuotoisesti pihasuunnitelmien ja pihaneuvontakäyntien parissa, sen mukaan mitä aikaa on. Kotisivut pysyvät toiminnassa, samoin facebook, jotta voi ottaa yhteyttä pihasuunnitteluasioissa.

Lämpimät kiitokset vielä emännille, asiakkaille, ystäville ja tutuille, sekä kaikille yhteistyökumppaneille!

Posted in Uncategorized | Leave a comment